fbpx

על הסויה

ב-2017, פרסם משרד הבריאות נייר עמדה מכונן על השפעותיה הבריאותיות של סויה. המסמך נכתב בשיתוף עמותת עתיד, והוא כולל סקירה מקיפה של כ-200 מחקרים, מטא אנליזות ודו"חות של ארגוני בריאות מובילים. צוות מקצועי של דיאטניות ואנשי בריאות הציבור עבדו יחד על המסמך כדי לקבוע חד משמעית: צריכת סויה בטוחה ואף מומלצת בכל שלבי החיים.
לגישה זו שותפים משרדי בריאות רשמיים ברחבי העולם, וביניהם משרד הבריאות הבריטי וה-USDA (משרד החקלאות האמריקאי), שממליץ על צריכת סויה כחלק מתפריט מאוזן. ובכל זאת, ישנם מספר מיתוסים ואמונות סביב סויה – הקטניה ממנה מיוצר טופו – שממשיכים לקבל תהודה. לכן, החלטנו לסקור את המחקרים האחרונים סביב הנושא, או במילים אחרות: כל האמת על הסויה!
מספר עובדות חשובות על סויה

לפי מחקרים, לא נמצא קשר בין צריכת סויה בגילאי הילדות לבין התפתחות מואצת או התפתחות מינית מוקדמת בקרב בנים ובנות. הסויה עשירה ברכיבים החיוניים לגדילה, ובטוחה לצריכה גם בתפריט היומי של ילדים וגם כפורמולה צמחית לתינוקות. 

בזכות פיטו-אסטרוגנים, שמחקים את פעולת האסטרוגן וחוסמים חלק מהתופעות השליליות שלו. מחקר מ-2019 מצא שצריכה יומית של 25 גרם חלבון סויה למשך ששה שבועות הפחיתה את כמות הכולסטרול הרע בגוף ב-3%-4%.

על פי עמדת אגודת הסרטן האמריקאית, צריכה יומית של מוצרי סויה עשויה להוריד את הסיכון לחלות בסרטן השד, הערמונית ורירית הרחם, ויתכן שגם בסוגי סרטן נוספים.

צריכת חלבון מן הצומח (קטניות ככלל וטופו בפרט) יכולה להפחית את הסיכון לפתח מחלות לב והפרעות מטבוליות אחרות

חדש במשק ויילר

לרגעים פריכים, הכירו את השניצלים והנאגטס שלנו, היחידים שעשוי מטופו טבעי, איך עשינו את זה? לקחנו את הטופו שלנו, טחנו אותו, תיבלנו קצת, ציפינו בפירורים וקיבלנו את המתכון המושלם: טעים, בריא ופשוט להכנה
השניצלים שלנו
הנאגטס שלנו
דילוג לתוכן