מועכים את הטופו חומוס בעזרת מזלג לפירורים קטנים, או מגרדים בפומפייה גסה.
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הטופו חומוס ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב.
מוסיפים את הסויה, מערבבים ומעבירים לקערה. לא שוטפים את המחבת.
טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום, הגזר והסלרי למחית כמה שיותר חלקה.
מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את מחית הירקות ומטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את הטופו חומוס, מערבבים ומטגנים ביחד תוך ערבוב מדי פעם עוד 5-7 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים ומבשלים את הבולונז עוד 3-4 דקות. אם הרוטב יוצא סמיך מדי, אפשר לדלל עם כמות קטנה של מים רותחים.
מגישים את הבולונז מיד עם כל סוג פסטה מבושלת שאוהבים, או שומרים בכלי אטום במקרר